Hidegen sajtolt olaj készítése

Posted By on

Hidegen sajtolt olaj

Hidegen sajtolt olaj

A különböző olajokat az alapélelmiszerek közé soroljuk, hiszen szervezetünknek szüksége van az olajban megtalálható jótékony zsírokra. A hidegen sajtolt olaj gyártási technológiáját tekintve egyedi. Vannak hidegen és vannak melegen sajtolt olajok. Az extrém hőkezelési eljárások szerepet játszanak az olaj minőségében. A hidegen sajtolás lényege az idegen anyagok eltávolítása, vagyis a tisztítás és a vizes mosással történő szűrés, centrifugálás.

A hideg sajtolásnak köszönhetően, az olaj nincs kitéve kémiai hatásoknak, ezáltal egészségesebb, mint a meleg sajtolással készített változatok bármelyike. Ősszel az olívabogyó leszüretelését követően, különféle színű és ízű olajt lehet előállítani. Az olívaolaj színe a borostyán-sárgától egészen a mélyzöldig bármilyen lehet. Ezt csupán az határozza meg, hogy a bogyókat mikor szedik le a bokrokról. Azok a termelők, akik precízen végzik munkájukat, a próbaszüret után még próbasajtolást is végeznek. A hidegen sajtolt olaj minősége kiváló a spajzoldbe.hu weboldalon.

Print Friendly

Comments are closed.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás