A stúdió háttér legfőbb típusai

A stúdió háttér legfőbb típusai

2017. május 17. szerda Kikapcsolva Szerző: administrator

Stúdió háttér

Fotózásoknál különböző állványtartó szerkezeteket használnak. Ezeknek több feladata is van. Elsősorban a stúdió háttér megfelelő beállítására használják a kellékeket.

Üzletekben, interneten különböző anyagú és színű típus is megtalálható. Leggyakrabban alkalmazott a műanyag és a textil, természetesen előfordul, hogy a papírból készült lesz a fotósnak az ideális. A stúdió háttér széles választéka többnyire hordozható is. Ha szabadban készít képet, ott is segítségére lehet. Könnyen felfüggeszthető és mozgatható. Legismertebb színei a szürke, kék, zöld több árnyalata. Általában 11 m hosszban kapható. Szélessége 2,72 m. A műanyag stúdió háttér szintén több színben kapható: kék, barna, fekete, szürke színátmenettel.

Ezek mérete 1 és 1×1,6 m. Napjainkra már egyre ismertebb és igen elterjedt a házilag készített változata. Kivitelezése egyszerű, mindenki a saját igényeihez tudja igazítani. A gyermekek körében például közkedveltek a mesefigurásak. A legkisebb korosztály fotózására már egészen különleges mintázatokkal állnak rendelkezésére.