A házipékek legjobban várt szakácskönyve
Egyenesen Limara csodakonyhájából érkezik az ország legjobban várt szakácskönyve. Ez év augusztus 20-án jelent meg és megrendelhető a várva várt szakácskönyv, aminek a címe – Limara Péksége: Házi pékek alapkönyve. Ez a könyv a házipékek szakácskönyve, mivel azzal a céllal született meg, hogy akár generációkon átívelő, igazi alapkönyvként mutassa be a kenyerek és a kelt tészták otthoni sütésének könnyen elsajátítható technikáját. Szerzője, Tóthné Libor Mária – vagy röviden Limara – már nagyon közismert az amatőr pékek körében.
Nagyon valószínű ez a mű, egy alapkönyvvé fog válni a házipékek számára. Az első fejezet úgy lett megszerkesztve, hogy egy átfogó képet adjon a kenyérsütés teljes folyamatáról. Minden tudnivalót, technikát, fortélyt és formázást, részletesen sorra vesz és fotókkal illusztrál minden tudnivalót. A többi hét fejezet, már receptfejezet. Kenyér, kalács és fánk, kifli és zsemle, édesség, sósság, Blundel tészta, perec és pogácsa elkészítésének leírásai mellett, fázisfotók és rajzok könnyítik meg a praktikák alkalmazását. Mostantól már csak rajtunk múlik, hogy irigyelt házipékekké válunk-e vagy sem.