A Méthode Traditionnelle alapvető irányzat
A francia gasztronómia, divat és kozmetikai ipar világhírű. Az övék a legjobb bortermő vidékek is, amelyekből kiváló minőségű borokat és pezsgőket készítnek. A francia gyártási eljárások nagyrészt a hagyományokon és a kiváló minőségű alapanyagokon alapulnak. Ennek köszönhetően jött létre a Méthode Traditionnelle eljárási rendje, ami több száz év távlatában is, a mai napig világszerte elfogadott és elismert a pezsgő-gyártók körében.
A több hétig tartó gyártás érleléssel, forgatással és végül a palackok lezárásával történik. A 12 műveletből álló folyamat minden lépése szigorúan szabályozott, ellenőrzött körülmények között zajlik. A Méthode Traditionnelle alapelve, hogy csak kiváló minőségű szőlőt használnak és a pezsgő alapanyag egyenesen az üvegbe kerül.
Ebben érlelik a nemes nedűt és végül azt dugaszolják be és címkézik fel. A Méthode Traditionnelle eljárás mellett, többet is használnak a pezsgőgyártásban. A francoispezsgo.hu weboldalon minden tájékoztatást megtalál ezzel kapcsolatban.