A munkaügyi mediátor érti a dolgát

A munkaügyi mediátor érti a dolgát

2019. november 19. kedd Kikapcsolva Szerző: administrator

A konfliktuskezelés manapság már történhet szakember segítségével és ami azt illeti, a felmérések alapján kiderült, hogy ezen megbeszélések igencsak sikeresek. A munkaügyi mediátor a további együttműködés esélyét is nagymértékben megnöveli az adott probléma megoldásán felül. Nem kell félni attól, hogy a vita során valami kiszivárog. A szakembert a munkájából kifolyólag kötelezi a titoktartás. A problémamegoldás számos szakterületre kiterjed. A cégeken belül gyakran fordul elő az emberek közötti nézeteltérés.

Ebben az esetben is bátran igényelhet segítséget. A munkaügyi mediátor olyan megoldást képes találni, ami mindkét félnek előnyös, valamint elfogadható. Az eljárás költséghatékonynak nevezhető, viszont ez a dolog függ a foglalkozások számától is. A bírósági per rendkívül hosszú ideig elhúzódhat és a költségek is jóval magasabbak, mint ebben az esetben. A pénz mellett, a munkaügyi mediátor rengeteg időt spórol meg a feleknek. Az idővel persze energiát is megtakarít. A hosszú ideig tartó bírósági pereskedések rendkívül kellemetlenek tudnak lenni és ami azt illeti, még fárasztóak is. A válási mediátor barátságos körülmények között kerít sort a feszült helyzetek megoldására. A szakember megértő és mindkét felet meghallgatja, hiszen pártatlan. Tanácsokat, illetve tájékoztatást ad a szituációból eredő, várható negatív és pozitív dolgokról. Ennek következtében könnyebben tudnak majd döntést hozni. A válási mediátor egyetlen esetben sem ítélkezik és nem állít semmit, hogy mi volna jó, szóval teljes mértékben az történik, amit a felek akarnak.

Csak annyi a dolga, hogy minden apróbb és nagyobb részletet tudasson az ülésen résztvevő személyekkel. Ezek az ülések általában 3 órán keresztül tartanak és esetenként előfordul az is, hogy néhányszor megismétlődnek. Ezért is nagyon fontos, hogy olyan szakemberhez forduljanak, akit mindkét fél elfogad. A válási mediátor amennyire csak lehet, próbál a háttérben maradni, hogy könnyebben meg tudja érteni a kialakult konfliktust, mivel így többet tud segíteni.