Az ékszer értékelése szakértő által

Az ékszer értékelése szakértő által

2019. szeptember 5. csütörtök Kikapcsolva Szerző: administrator

Az ékszer valódiságának ellenőrzését bízzuk szakemberre, aki érti a dolgát, és képes meghatározni az ékszer alapanyaghát és értékét. Ennek köszönhetően könnyedén ki lehet választani az értékes és a bizsu modellt. Az ékszer értékelése igazi szakterületnek számít, hiszen a zálogházak többsége ezek alapján működnek.

Eladásnál és vásárlásnál igencsak fontos tudni, hogy mennyit ér az ékszer. A divatékszerek többsége nem eredeti, így érdemes szemfülesnek lenni, és az ékszer értékelése mellett dönteni, hanem akar utólagosan csalódni.

Az értékelésről írás is kérhető, a nyilatkozatban minden olyan hasznos információt megtalálunk, ami az ékszer értékelése során felmerülhet. A jó szakértő képes meghatározni azt is, hogy az illető modell milyen technológiával készült el, valamint azt körülbelül mikor készítették.

Ha az ékszer például drágaköveket tartalmaz, akkor azokat egyenként, külön külön kell megvizsgálni. Az ékszert vizsgáló szakértő felismerni és beazonosítja a köveket, gyémántokat és ásványi anyagokat egyaránt.