Ismerkedjen meg az elektromos konvektor működésével!

Ismerkedjen meg az elektromos konvektor működésével!

2016. augusztus 6. szombat Kikapcsolva Szerző: administrator
Elektromos konvektor

Elektromos konvektor

A lakás rendelkezik olyan helyiségekkel, amelyeket kevésbé használ, így nem igényelnek folyamatos fűtést? Talán Önben is felmerült már az elektromos konvektor használata. Sokan közülünk nincsenek tisztában azzal, hogy miként működik a fűtés árammal.

Ezt a technológiát kéményhatásnak nevezik. Szükséges beszerezni egy termosztátot, amin beállíthatjuk a kívánt hőmérsékletet, ezáltal pedig jelentős összeget spórolhatunk meg, ugyanis az eszköz nem engedi, hogy túlmelegítés jöjjön létre.

A konvektor a levegőt felfelé melegíti, vagyis a hő felfelé száll a nyílásokon át, akárcsak egy kémény esetében. Ezalatt pedig a hideg levegő lentről, a radiátor alján kerül kicserélésre kerül. Így légáramlás jön létre. Amikor a termosztát érzékeli a beállított hőfokot, a konvektor leáll.

Természetesen, ha a levegő egy idő után újra hűvösebb lesz, a fűtés újra elindul, ezáltal pedig az áramlásos folyamat is megkezdi hatását. Az elektromos konvektor képviselheti lakásunk fő illetve kiegészítő fűtését is. Válassza ezt a remek és gyors technológiát bátran!