Jelentős segítséget nyújt egy kötözőgép

Jelentős segítséget nyújt egy kötözőgép

2023. november 4. szombat Kikapcsolva Szerző: seditor

Mindig voltak olyan feladatok, amelyek elvégzése elég aprólékos és ebből adódóan időigényesek voltak. Remek példa erre a szőlő kötözése. Amikor erre került sor, akkor többnyire madzagot, ollót, kést ragadtak a gazdák és nekiláttak a műveletnek, ami hosszú órákat vett igénybe, nem egyszer rengeteg idegeskedés mellett.

Ennek mostantól vége, ugyanis kapható olyan kötözőgép, amivel elég egyetlen mozdulat és a szalagok máris rászoríthatóak a növényi részre és az azokat tartó támrendszerre. A szerkezet kifejezetten egyszerűen van kialakítva, amiből adódóan könnyen kezelhetővé válik. Csak a megfelelő kötőléket kell rendszeresen pótolni benne. A kötözőgép a zöldségtermesztésében és a virágok nevelésében is hatékony segítőeszköznek minősül.

A paradicsomok, paprikák, uborkák, rózsák percek alatt felfogathatóak, ezzel megakadályozva a szárak lehajlását, sérülését a termésképzés valamint érés során. Mind a kezdőknek, mind a profi kertészeknek tökéletes befektetésnek minősül a kötözőgép. Ha eddig mellőzte volna az előnyeit, akkor mostantól új dimenzióba léphet át a célirányos bevetésével.