Mit is takar a kerti konyha építése?

Mit is takar a kerti konyha építése?

2016. szeptember 22. csütörtök Kikapcsolva Szerző: administrator
Kerti konyha építése

Kerti konyha építése

Mielőtt bárki is belekezd a kemence kialakításába, pontosan tudnia kell, hogy mik az ember tervei, mire is fogja azt leginkább alkalmazni. Ezek után veheti kezdetét a kerti konyha építése, aminek, természetesen, központi eleme a kemence. Egy tradicionális típust, amelyik a hagyományos módszerekre alapszik, temérdek mindenre lehet alkalmazni.

Ez a legtöbb esetben az igen elterjedt kültéri búbos kemencét jelenti, ami mindenre jó, de ha például a tulajdonos egy korszerűbb változatra vágyik, például a vonalvezetésű fajtára, amiben remek pizzákat lehet elkészíteni, más irányba kell elindulni a tervezést majd a kivitelezést tekintve is. Ez azért van, mert ez eltér attól a fajtától, amelyikben 7 órán át is lehet használni a kemencét, újratüzelés nélkül. Ez helytáll még a malacsütéskor is, aminek több órára van szüksége annak érdekében, hogy teljes mértékben megsüljön. A kerti konyha építése során tehát temérdek megoldás közül lehet választani, ezért mindig amellett kell dönteni, amivel az igények maximálisan kielégülnek, több évtizedig is.

A kerti konyha építése a szilárd, lehetőleg vasalt beton alap kialakításával kezdődik, ami a legfontosabb résznek tekinthető. Ez azért van, mert nem egy kis tömegű eszköz, és a megfelelő alapozással elkerülhető temérdek kellemetlenség, mint a repedés, süllyedés, törés. Ha ez megvan, akkor a profi alapra elkészül a tűztér kör alakú vagy ovális alapozás, ami gyakorlatilag akármilyen építőanyagból készülhet, itt azonban ki kell emelni, hogy különbségek vannak a természetes, hagyományos és a modern alapanyagok között.

Az alap elkészítését tekintve nem árt észben tartani, hogy itt el kell felejteni azokat az anyagokat, mint a cement, beton, samott vagy épp a vasszerkezet, amit sokan a modern kor igazi csodájának tartanak. Ezekkel nem érhető el a siker, hiszen a hatalmas hőnek nem állnak ellen úgy, ahogyan kellene. Más megoldások közül kell választani, amiben egy szakember segíthet. A profi tanácsoknak hála, a kerti konyha építése igazán gondmentesen, zökkenőmentesen mehet végbe.