Szerver bérlés ingyen? A minőségnek ára van!

2014. december 24. szerda Kikapcsolva Szerző: administrator
Szerver bérlés ingyen?

Szerver bérlés ingyen?

Kihagyhatatlannak tűnő ingyenes ajánlattal találkozott, szeretné tudni, mennyiben igazak a leírtak, és érdemes-e kihasználnia azt? Az internettel, a tárhelyekkel és a szerverekkel kapcsolatban nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ingyenesség szinte kivétel nélkül burkolt költségeket, hátrányokat tartogat. Ez az a terület, amely esetében a megbízhatóság és a szakmai hozzáértés legalább annyira nélkülözhetetlen, mint a színvonalas technikai háttér biztosítása.

 

Nem túlzás azt állítani, hogy ezeket az ingyenes szolgáltatások keretein belül nem kaphatja meg, hiszen ilyen vagy olyan téren, de biztosan sántít az ajánlat. A korszerű technológiai háttér, az igen drága informatikai eszközök a szolgáltatónak is minden esetben pénzébe kerülnek, amit a versenyszférában egyértelműen profitábilisan kell elérhetővé tenniük. Az ilyen-olyan csomagoláson belül aztán, hogy az adatbiztonság látja kárát, vagy a 24 órás folyamatos elérhetőség hiánya, a végeredmény szempontjából mindegy is. Ha weboldal nem érhető el a potenciális ügyfelek, vásárlók számára, vagy ha folyamatos fennakadások tapasztalhatóak, akkor bizony érdemes elgondolkodni azon, nem érné-e meg jobban, ha fizetne a szerver bérlésért.

 

Ingyen jellemzően nagyon gyenge, lassú szervereket kap, amik nagyon korlátozott tevékenységre alkalmasak. Ha profi szervert szeretne bérelni akkor saját szerverteremmel rendelkező céghez érdemes fordulni, ilyen például a Docler csoport szolgáltatása, mely nem csak szerver bérlés és tárhely kapcsán bizonyul remek választásnak, de akkor is ha domain regisztrációról van szó.

 

A korrekt áron dolgozó cég fontosnak tartja, hogy megbízhatóan álljon az ügyfelek rendelkezésére, akik a szerverek és a szerverterem technikai jellemzőit illetően is kimagasló minőséget képesek nyújtani az ügyfelek részére.