A traileres szállítás szabályai hazánkban

A traileres szállítás szabályai hazánkban

2018. március 5. hétfő Kikapcsolva Szerző: administrator

Traileres szállítás

A személygépjárművek forgalomba helyezése előtt csakis utánfutóval szállíthatóak. A papírok kiállításáig ez könnyen megoldható a traileres szállítás által, azonban szabályok vonatkoznak rá.

Természetesen egyértelmű, hogy a sofőrnek rendelkeznie kell B kategóriás jogosítvánnyal, továbbá a pótkocsi maximum 750 kg lehet, így a gépkocsi és a vontató nem haladhatja meg együttesen a 3,5 tonnát. Amennyiben a traileres szállítás túlmutat az említett össztömegen, szükségessé válik a B+E kategóriás jogosítvány. Az utánfutókat persze a kocsin lévő vonóhoroggal a legegyszerűbb rögzíteni, azonban az sikeres vizsgával kell rendelkezzen. Ezért, ha új autóját szívesen ellátná ezzel az eszközzel, még az első vizsga előtt szerelje fel rá!

Amennyiben nem kapja meg a szükséges papírokat, nem tekintik vonóhorognak, csupán a jármű egyik kiegészítőjének. A traileres szállítás természetesen hatalmas előny a kamionoknak, hiszen azokra egyszerre több is szerelhető. Ezáltal több árut képesek szállítani és kevesebbet kell forduljanak, az amúgy is hosszú utakon.