A zöldségek fantasztikus vitaminforrások
Az egészséges étkezés minden ember számára nagyon fontos dolog, már gyerekkorban érdemes elkezdeni. A gyümölcsök és a zöldségek jelentősége a táplálkozásunkban hatalmas szerepet tölt be.
A zöldségek számos betegség kockázatát csökkentik, mivel nagyon sok vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaznak. A savbázist egyensúlyban tudják tartani. A karfiol szulforafát vegyületet foglal magába, amely megöli a rákos sejteket, így lassítja a tumor növekedését. Fogyasztásával nagyon sok tápanyaghoz jut a szervezet. A karalábé, növényi rosttartalmának köszönhetően, karbantartja a bél működését. Nagyon sok szelént, magnéziumot és káliumot tartalmaz.
A spenót is hatalmas szerephez jut az étkezések során, mivel akár diétázók számára nagyszerű, vitaminokban, antioxidánsokban gazdag eledel. Igazi folsav- és vasforrás. Mindennap fogyasszon vitamindús ételeket, így szervezete megtelik energiával, frissebbnek, üdébbnek érezheti magát, sőt, még az agysejtjeit is feldoppingolhatja ezekkel a hasznos anyagokkal.