Orvosi gyógymasszázs árak – Mennyibe kerül most egy ilyen kezelés?

Orvosi gyógymasszázs árak – Mennyibe kerül most egy ilyen kezelés?

2024. május 23. csütörtök Kikapcsolva Szerző: seditor

Ha valahol fáj, akkor bizony hosszú távú megoldást nem jelent a fájdalomcsillapító folyamatos szedése. Ezek a tabletták ugyanis csak átmenetileg csillapítják a kellemetlen tüneteket. Viszont egy gyógymasszázs már annál inkább kínál végleges megoldást. A gyógymasszázs árakról a Gyógytornászom rendelő weboldalán is tájékozódhatsz bővebben. Tény, hogy egy ilyen kezelés nem olcsó, viszont mérlegelni kell, hogy kinek mi éri meg. Jobb az, hogy állandóan tablettákat kapkodsz be?

A szervezet nagyon könnyen rá tud ezekre szokni és a hatásuk egyre kevésbé lesz érezhető. Ráadásul az árúk sem mondható alacsonynak. Az 1 órás gyógymasszázs azonban nemcsak felfrissíti az izmokat, de a fájdalmat is képes megszűntetni. Ezen kívül elmondható róla, hogy csökkenti a stresszt és serkenti a keringést. Természetesen azt is fontos megérteni, hogy van olyan állapot, amikor már a gyógymasszázs nem jöhet szóba. Azonban ezek már rendkívül speciális és vissza nem fordítható elváltozások. Éppen ezért végzi az állapotfelmérést egy hozzáértő szakember.

Milyen gyógymasszázs fajtákat ismerünk?

Talán a legnépszerűbb és legismertebb a svédmasszázs. Éppen ezért szokták úgy emlegetni, mint egy klasszikus kezelést, hiszen elsősorban az izmokat és az ízületeket érinti. A technika lényege a relaxáció, valamint az izmok feszültségének mentesítése. Ha gyengébb mértékű mozgásszervi problémád van, akkor az előbb említett masszázs tökéletes választás. Azonban, ha ödémásodsz vagy a nyirokkeringéssel van gondod, akkor a nyirokmasszázs lesz számodra a megfelelő.

Ez a speciális eljárás serkenti és aktivizálja a nyirokrendszer működését. A masszázs lényege, hogy a nyirokutakat megnyissák, ami által a szervezet méregteleníteni tudja önmagát. Ha a nyirokmirigyek tökéletesen ellátják a feladatukat, akkor a vizenyő is eltűnik és az immunrendszer is megfelelően működik. A kötőszöveti masszázs szintén képes serkenteni az anyagcserét, ami pozitív hatással van a belső szervekre is. A csonthártya kezelés ugyancsak egy masszázsfajta, azonban ez bizonyos esetekben igen fájdalmas lehet.

Milyen panaszok esetén jó a gyógymasszázs?

Egyáltalán nem mindegy, hogy valaki elő- vagy utókezelésen esik át, hiszen a terápiás módszerek is eltérőek lehetnek. Azonban általánosságban elmondható, hogyha valakinek idegrendszeri panaszai vannak, feszesek az izmai vagy keringési problémákkal küzd, akkor a gyógymasszázs számára megoldás lehet. Viszont, ha hámhiánnyal küzd valaki, esetleg lázas, fertőző betegsége van, cukorbeteg vagy akut gyulladás áll fenn a szervezetében, tilos mindenféle masszázs.

Maga a kellemes érzéseket is nyújtó dögönyözés ősi terápiás módszer, amivel a különféle mozgásszervi problémák jelentős része kezelhető. A különböző fogások, amelyek nyújtó, húzó és nyomó részekből állnak, segítenek beindítani a test öngyógyító funkcióit. A gyógymasszázs remek rehabilitáció egy műtét vagy valamilyen sérülés után. Ráadásul egy jól képzett szakember személyre szabott kezelést tud nyújtani. Továbbá, a masszázs pozitív hatással lehet a mozgásra, hiszen segít fellazítani a letapadt, feszes izmokat.