A jelzáloghitellel jól is járhat az ember

2015. július 4. szombat Kikapcsolva Szerző: administrator
Jelzáloghitel

Jelzáloghitel

Az utóbbi években előforduló problémák miatt, sokan félnek kölcsönt felvenni a bankoktól. Pedig a jelzáloghitel nem az „ördögtől való”, mivel egy kis számolással és odafigyeléssel elkerülheti az ember a buktatókat. Nem ajánlatos viszont egyedül dönteni, mert jobb, ha az ember inkább egy pénzügyi tanácsadó véleményét is kikéri a szerződés aláírása előtt.

A szakemberek számtalan dologra hívhatják fel a tapasztalatlan emberek figyelmét, aminek a segítségével az érdeklődők sok rossz döntést kerülhetnek el a jelzáloghitel tekintetében. Mivel a Hitelnet dolgozói már igazán sok tapasztalatot szereztek a kölcsönök terén, ezért érdemes egy pár órát rászánni a tanácsadáson való részvételre.

Sok esetben nagyon nehéz lehet értelmezni a szerződésben leírt különféle szakkifejezéseket, de ebben maximálisan segíteni tudnak a Hitelnetnél. A szakemberek elmagyarázzák, hogy mit jelentenek az egyes szakzsargon kifejezések, aminek köszönhetően az emberek tisztában lehetnek azzal, hogy milyen konstrukcióban érné meg számukra a jelzáloghitel felvétele.

Ha valaki nem kapta volna meg a kért pénzösszeget, akkor sem dől össze a világ, mert ilyenkor az ember még mindig pályázhat a személyi kölcsönre. Ebben az esetben nincs szükség ingatlanfedezetre, ami a kockázat szempontjából elég jó hírt jelent. Viszont azt is meg kell említeni, hogy a biztosíték hiánya miatt, alacsonyabb lesz a kézhez kapható pénz mennyisége. Ha valaki személyi kölcsön igénylése mellett dönt, akkor a bank a jövedelmére fogja a hangsúlyt helyezni. A szakértők meg fogják vizsgálni, hogy az igénylőnek mekkora a fizetése, illetve mióta dolgozik az adott munkahelyen. Nem mindegy, hogy az illető szerepel vagy nem a KHR-listán, mert ez is ellehetetlenítheti a személyi kölcsön felvételét.

A hitelt egyébként maximum 84 hónapos lejáratra adják, ezért nem kell hosszú törlesztéssel számolnia annak, aki megkapja a pénzt. Igény esetén, egy társigénylőt is be lehet vonni a folyamatba, ha az adós így biztosabbnak látja a pénz visszatérítését. Maguk a pénzintézetek is kérhetik egy társnak a bevonását abban az esetben, ha nem látják biztosnak, hogy az adós egyedül ki tudja fizetni a törlesztőrészleteket.

Azonban minden banknál mások a feltételek, ezért érdemes több helyen is érdeklődni, mielőtt valaki leteszi a voksát az egyik lehetőség mellett. Csak olyan opciót szabad választani, aminek a részleteit ki tudja fizetni az ember, mert csak így járhat jól a személyi kölcsön felvételével. Ha Önnek kérdése lenne a hitel felvételével kapcsolatban, akkor forduljon nyugodtan a Hitelnethez, mert itt minden esetben segítséget kaphat!