A kínai kultúra jellemzői

2014. május 24. szombat Kikapcsolva Szerző: administrator
Kína kultúrája

Kína kultúrája

Aki Kínába szeretne utazni, nem árt tudnia az országról pár olyan kulturális és viselkedésbeli jellemzőt, ami az említett országban lakókra vonatkozik. Sok dolgot nem úgy tesznek és nem úgy fognak fel, mint az Európaiak, így mindenképp érdemes a viselkedésüket megérteni. Abban az esetben, ha az országba utazna, akkor feltétlenül tartsa szem előtt, hogy a kínaiak nem szeretik, ha idegen emberek megérintik őket. Ennél fogva nem szabad megkarolnia őket, nem ölelhetik meg, nem érinthetik meg a vállát illetve a hátát, ne puszilja meg senki őket és ami a legfontosabb, hogy nyilvános helyen nem szabad semmiféle érzelmet kimutatni számukra.

Amennyiben ajándékot hozott, ne várja, hogy a helyszínen megtekintsék azt, ugyanis ez a kínaiak számára illetlenségnek számít. Érdemes mindenképp figyelembe venni, hogy nem szabad semmit négyesével, négyes csomagban ajándékozni. Fehér csomagolóanyagot, vagy bármilyen fehér tárgyat, vágott virágot illetve faliórát sem szabad ajándékba adni, mivel ezek kapcsán a halálra asszociálnak. Az étkezés tekintetében tiszteletnek számít az, ha a mellettünk ülőnek is szedünk az ételből.

Amennyiben vendégségbe menne az étkezéssel kapcsolatosan azt is érdemes tudnia, hogy illik minden ételből szedni és a tányéron egy kis maradékot is hagyni. Ez azt szimbolizálja, hogy a vendég már jól lakott, ellenkező esetben újabb ételeket fognak kínálni. A beszélgetések során a kínaiak számára nem jelent zavaró tényezőt a személyes kérdések megvitatása sem, például a kor, a családi állapot, a fizetés, azonban a szexualitásról beszélni tilos!