A partvis egész évben hasznos társ

2016. április 13. szerda Kikapcsolva Szerző: administrator
A partvis kiváló seprű

A partvis kiváló seprű

A lakásunk és annak környékén sok olyan munka lehet, amelyeket érdemes mindennap elvégezni azért, hogy ne gyűljön fel. A partvis nagy segítséget nyújthat abban, hogy könnyebben haladjunk. Legyen az terasz vagy éppen egy nagyobb placc, amit meg kell tisztítani.

Semmi esetre sem szabad a sepregetést sokáig halasztani, mert amennyiben hamarabb elvégezzük, akkor nem lesz annyi feladatunk. Tegyük fel, hogy eljön a tél és elkezd hullani a hó, amíg még csak pár centiméter esik le, könnyebben tudjuk eltakarítani, mint amikor már akár tíz vagy éppen húsz centi van összegyűlve. Ugyanez vonatkozik az őszi falevelek lehullása esetében.

Igaz, itt lehet egyszerűbb, ha megvárjuk, ameddig az összes lehullik, mert amennyiben ideges típusok vagyunk, teljesen feldühíthet minket az, hogy miután letakarítottuk a teraszt, már megint irány a partvis, és mindent kezdhetünk elölről. Legyen az tél vagy éppen nyár, az esteli sepregetések már megszokottnak mondhatóak. Akár akarjuk, akár nem, a partvis és köztünk már egy olyan szoros kötelék alakul ki, hogy amennyiben egy nap nem használjuk, elkezdhet hiányozni.