Az inkontinencia a fiatalokat is érinti

Az inkontinencia a fiatalokat is érinti

2017. május 6. szombat Kikapcsolva Szerző: administrator

Az inkontinencia kezelése

A vizelettartási zavarok ugyanúgy érintik a fiatalabb, mint az idősebb korosztály tagjait. A tünetei kifejezetten zavaróak, azonban a megfelelő kezeléssel kordában tarthatók. Érdemes tudni, hogy mik a stressz inkontinencia okai és kezelése.

Ez a vizelettartási problémák leggyakoribb típusa, mely a fiatalabb nőket érinti, de a menopauza utáni korba lépő nőknél is meglehetősen gyakori. A stressz vagy terheléses inkontinencia oka pedig az, hogy a húgyhólyag záróizma nem képes ellenállni a hasban megemelkedő nyomásnak, mely a köhögés, tüsszentés vagy emelés hatására alakul ki. Ez az állapot igen gyakori azoknál a nőknél, akik többször szültek. Kezelése az inkontinencia torna alkalmazásával igen eredményes lehet, mely a medence izmaira gyakorol hatást.

A menopauza általános kezelése is sokat javíthat a páciens állapotán, a hólyagfal-gyengeség esetén bizonyos gyógyszerek alkalmazására is szükség lehet, súlyosabb esetekben pedig akár műtéti beavatkozásra is sor kerülhet. A kellemetlen helyzetek elkerülése végett javasolt az inkontinencia betét használata.