DIN kábel az igényekhez mérten

DIN kábel az igényekhez mérten

2020. október 9. péntek Kikapcsolva Szerző: administrator

Az egyedi igények gyakorinak számítanak a hifi építők körében. Sokan előnyben részesítik a DIN kábel alkalmazását. Ennek az egyik fő oka, hogy rendkívül magas minőségű DIN kábel állítható össze, hogyha sikerül egy prémium csatlakozót is beszerezni hozzá. Az RCA kábelek általában előszerelt változatban és értelemszerűen adott hosszúságban érhetőek el. Ezzel szemben, a DIN kábel igény szerint méretre szabható és ezen felül többféle csatlakozóval látható el.

Hogyha magunk szeretnénk összeállítani a saját változatunkat, akkor ne hagyjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy kizárólag azonos minőségű tartozékokat használjunk fel! Ez nemcsak a minőségen fog hallatszani, hanem költséghatékony megoldásnak is számít. Az ezüstöt tartalmazó DIN kábel aranyozott végű csatlakozóval remek párosításnak számít. Ideális jelszintet eredményez, amivel remek hangzás érhető el, főleg, ha veszteségmentes hangforrást használunk.

Élesebb részletek hangfaltalppal

Ha már a tartozékoknál és a kiegészítőknél tartunk, akkor érdemes megemlíteni azt is, milyen befolyással van a hangfal talp a hangzásra. Erre a kiegészítőre általában akkor van szükség, amikor a hangfalakat a földön helyezzük el. A talaj és a hangfal között vibráció léphet fel. Ez a zenei részletek torzulásához vezethet, ami sokat elvehet az élményből. Ez okból kifolyólag, a gyártók némelyike mellékelni szokott hangfal talpat vagy tüskét.

Ezzel hatékonyan csökkenteni lehet a kellemetlen vibráció okozta torzulásokat. Ha egy kicsit tüzetesebben körülnézünk, akkor láthatjuk, hogy nemcsak hangfalak alá lehet beszerezni alátétet, hanem a lejátszók, erősítők és kábelek alá is. A hangfal talp árát a kivitelezés befolyásolja leginkább. Nem mindegy, hogy menetes vagy ragasztható változatra van szükségünk. A leggyakoribb anyagok, amelyekkel találkozhatunk a hangfal talpakkal kapcsolatban az alumínium és a bronz. Az acél és a cink még jobbnak számítanak a vibráció csökkentés terén, ám ezek már a felső kategóriába tartoznak. A kialakítása révén nem karcolja össze a parkettát.