Ékszerboltokban a brossra is érdemes felfigyelni

Ékszerboltokban a brossra is érdemes felfigyelni

2018. november 24. szombat Kikapcsolva Szerző: administrator

Sokan nem is gondolnák, de az ékszer még manapság is nagyon keresett és kifejezetten divatosnak számít bizonyos körökben. Vannak olyan ékszerek, amelyek több célt is szolgálhatnak. A bross éppen ezek közé tartozik, hiszen nemcsak jól mutat, hanem igazán kifejezőnek számít és sokat elárul a viselő személyiségéről, stílusáról. Akik nem szeretik az ékszereket, azok rendszerint azzal érvelnek, hogy nincs értelme mindenféle csillogó csecsebecsét magunkra aggatni.

Akik ezt állítják, lehet nem viselnek nyakláncot vagy karperecet, de nagy valószínűséggel egy karóra mégis ott díszeleg a csuklójukon, holott manapság már annak sem a funkcióját tekintve van értelme, hanem sokkal inkább elegáns viseletnek számít. Az okostelefon ott lapul mindenkinek a zsebében, bármikor megtudhatjuk, hogy mennyi a pontos idő a világ akármelyik országában. Viszont az ékszerekkel, kiváltképp a brossal egyedi stílust lehet kialakítani.

Mindig is a nemesi származású hölgyek körében volt elterjedt. Előkelőnek számít és nagyon kellemes összképet mutat egy jól kiválasztott ruhával összhangba hozva. A bross férfi megfelelője a nyakkendőtű, bár annak a díszítésen kívül gyakorlati szerepe is van, viszont inkább az elegáns megjelenés szempontjából számít elengedhetetlennek. Azok a nők, akik céltudatosan alakítják ki a ruhatárukat, akik üzleti körökben mozognak, esetleg sokat járnak különféle kulturális rendezvényekre, színházba, elfogadhatatlan, hogy ne szerepeljen az ékszereik között valamilyen bross.

Valójában egy darab általában nem szokott elég lenni, hiszen elég kevés számít univerzális darabnak. A különféle modellek különféle ruhákat igényelnek, illetve fordítva. Nem mindegy, hogy az adott ruhakölteményhez, milyen bross kerül kiválasztásra. A hétköznapok során, a munkahelyen, irodában érdemesebb a visszafogottabb kialakítást választani, ami finoman utal a viselője kifinomult ízlésére. Egy jeles eseményen azonban, valamilyen szép ruhán, a drágakövekkel, kristályokkal díszített darab dukál, ami pazar összképet eredményez.