Fogyaszt is a szaunázás?

Fogyaszt is a szaunázás?

2017. január 20. péntek Kikapcsolva Szerző: administrator
Szauna

Szauna

Aki szeretné csökkenteni testsúlyát, sok minden kipróbál. A szaunázás, ha közvetlenül nem is, de közvetve minden bizonnyal segít megszabadulni néhány felesleges kilótól. Azonban azzal, hogy az emberről ömlik a víz, nem biztos, hogy tartós fogyás érhető el.

Ugyanakkor az biztos, hogy ha sikerül a testben lévő méreganyagok egy részétől megszabadulni, az segíti a testsúly csökkenését. A szaunázás immunerősítő is, valamint a lelki egészségnek is jót tesz. Ez utóbbi pedig nem kis mértékben befolyásolja az ételek utáni vágyat.

Amikor valaki maga alatt van, gyakran nyúl az étel után, különösen az édességek kedveltek ilyenkor. Ez pedig kötelező testsúlynövekedéshez vezet hosszabb távon. A szaunázás során kiizzadt folyadékot pótolni kell, ez nagyon fontos.

Emellett fontos, hogy mindenki tisztában legyen, hogy számára rejt-e veszélyeket a 80 – 100 C fokos hőmérséklet. Általában tizenöt–húsz percet ajánlanak benn tölteni, majd minden alkalom után jéghideg vízzel lezuhanyozni. Ez segíti rugalmasan tartani az érrendszert, valamint simává varázsolja a bőrt, javítja keringést.