Ford C Max alufelni: pozitív és negatív ET szám

Ford C Max alufelni: pozitív és negatív ET szám

2020. április 27. hétfő Kikapcsolva Szerző: administrator

A kocsitulajdonosok nagy többsége pontosan tisztában van a felnik legalapvetőbb paramétereivel. Azonban van egy, amelyik sokaknak fejtörést okoz. Ez nem más, mint az ET szám. Ez a besajtolási mélység vagy más néven középsík eltolás, ami a Toyota Hilux felni középvonala és a kerékagyra való felfekvési síkja közti távolságot jelenti.

Ezt a szakemberek az átmérővel és a szélességgel ellentétben, milliméterben szokták megadni. Gyakran előfordul, hogy egy egyrészes Toyota Hilux felni esetében a besajtolási mélység fix, tehát azon egy kicsit sem lehet változtatni. Azonban vannak olyan többrészes darabok, ahol az eltolást lehet változtatni.

Ez személyre szabható más modelleknél is, ami azt jelenti, hogy egy ilyen Toyota Hilux felni több kocsira is remekül passzol. Mit kell ez ET értékről tudniuk a vásárlóknak, tulajdonosoknak? Nos, minél magasabb ez a szám, a Toyota Hilux felni annál inkább, úgymond rámegy a tengelyre.

Ez pedig azt jelenti, hogy ha a tárcsa mélysége túl nagy, a kerék hozzáérhet a féktárcsához vagy a lengéscsillapítóhoz. Nyilván ez az érték túl kicsi is lehet. Minél kisebb ez, a Ford C Max alufelni annál inkább kiáll a járgányból. Ha túl kicsi a felni mélysége, hozzáérhet a karosszériához egyenes menetben vagy kanyarodáskor.

Sok verdára feltelhető olyan Ford C Max alufelni, aminek az ET értéke eltér az autó eredeti ET számától. A besajtolási mélység járművenként eltérő a tengelyen rendelkezésre álló hely függvényében. Az is előfordulhat, hogy az ET szám nullás.

Ez akkor van, ha a felfekvő felület egybeesik a felni középvonalával. Ha ez az érték pozitív, akkor azt jelenti, hogy a felfekvő felület a jármű külsejéhez esik közelebb a felni középvonalához viszonyítva. Ha pedig negatív, a járműve tengelyéhez lesz közelebb.

Ha már a felszerelésről van szó, érdemes megismerkedne a legtöbbet alkalmazott három csavaranya típussal. Ez a kúp, a kerek és a lapos csavaranya. A Toyota és a Ford C Max alufelni is megvásárolható az Alu-Felni internetes boltban, ahol a vevőket bő felhozatal és kedvező árak várják.