Inzulinrezisztencia: mi az első lépés?

Inzulinrezisztencia: mi az első lépés?

2018. szeptember 14. péntek Kikapcsolva Szerző: administrator

Inzulinrezisztencia

Az egészség mindennél fontosabb, ezért nagyon oda kell figyelni az életmódunkra is. Vegyük példának az inzulinrezisztencia helyzetét. Aki ezzel a problémával küzd, annak elengedhetetlen az életmódváltás is. Nem szabad hanyagolni a mozgást, valamint arra is nagyon oda kell figyelni, hogy miket eszik. Ha pedig a táplálék kiegészítőkről van szó, szintén alapfeltétel a minőség.

Az inzulinrezisztencia nem játék, ezért kár lenne kockáztatni az egészségünket. A táplálkozás a következő területekre hat ki: anyagcserére, az energia szintre, a hormonháztartásra, valamint a regeneráció idejére is. Helytelen táplálkozás esetén szív- és érrendszeri problémák is jelentkezhetnek.

Ha tenni szeretne az egészségéért és tudja, hogy inzulinrezisztenciával küzd, a vitaminoknak elengedhetetlen szerepet kell tulajdonítania. Egy kis utánajárással könnyen kialakíthat egy étrendet, ami megfelel az állapotának és tartalmazza a szükséges vitaminokat is. Inzulinrezisztencia esetében tehát az első lépés az, hogy helyreállítja a táplálkozási szokásait.