Ismerni kell az átfolyós villanybojler lehetőségeit

Ismerni kell az átfolyós villanybojler lehetőségeit

2017. november 16. csütörtök Kikapcsolva Szerző: administrator

Bojler

Amikor valaki bojlert választ, nem csak az árakat érdemes néznie, hanem azt is, hogy mit vár el az adott berendezéstől. Az átfolyós villanybojler kontra tartályos vízmelegítő kérdésben is az a fontos, hogy mennyi vizet szeretnénk használni.

A tartályos bojler helyigényes, ez igaz. Az is, hogyha nem használjuk el a benne felmelegedett vizet, akkor az idővel kihűl, így energiát pocsékoltunk a felmelegítéssel. De az is igaz, hogy az innen érkező meleg víz mindig azonos hőfokon folyik a csapból.

Az átfolyós villanybojler érzékeny a nyomásra. Tehát amennyiben az ingadozik, a kifolyó víz hőmérséklete is váltakozó lesz. Ezt mindenképp figyelembe kell venni vásárlás előtt. Aki bennünket megkérdez, annak ezt el is mondjuk.

Tehát az átfolyós villanybojler használata talán a konyhában ideálisabb, hiszen a zuhanyzás közbeni vízhőmérséklet-ingadozás kellemetlen lehet. Ahol kisebb vízmennyiségre van szükség, ott a hőmérséklet ingadozása nem okoz különösebb gondot, sőt, még ideálisabb lehet, mint egy egész tartályt melegíteni.