Kényelmet nyújt számunkra az épületautomatizálás

2016. május 26. csütörtök Kikapcsolva Szerző: administrator
Megkönnyíti a dolgunkat az épületautomatizálás

Megkönnyíti a dolgunkat az épületautomatizálás

Egy hatalmas irodaépületben dolgozunk, ahol mindig szükség van arra, hogy a belső klímát valamilyen szinten beállítsuk? Akkor számunkra az épületautomatizálás kifejezetten hatékony megoldás lehet. Ezzel a módszerrel nagyon sok energiát és pénzt is meg lehet takarítani. Természetesen a rendszer kiépítése nem minden esetben olcsó mulatság, de az évek folyamán biztosak lehetünk benne, hogy megtérül a befektetés!

A mérsékelt égövi klímának köszönhetően, hazánk területén a fűtés és gyakran a hűtés is rendszeres kiegészítésre szorul. De minek mindehhez épületautomatizálás? Elegendő csupán néhány légkondicionáló berendezés és máris minden meg van oldva. Ez így teljesen igaz, de amennyiben több száz négyzetméteres és sokszintes épületről beszélünk, akkor az épületautomatizálás egy jó megoldást jelenthet arra, hogy az egész rendszert összekapcsolva, egyetlen helyiségből lehessen irányítani.

Ilyen módon nincs szükség arra, hogy valaki minden alkalommal feljárjon több szintet, egyenként elindítsa vagy éppen leállítsa a klímakészülékeket. Az épületautomatizálás hatékony megtervezése és kivitelezése során könnyedén megoldjuk a különböző részlegeknek a szellőztetését, melegítését vagy klimatizálását. Egyetlen helyről lehetőségünk adódik irányítani a különböző rendszereket, amelyek lehetnek például meleg víz előállító egységek vagy éppen gázkazán fűtőházak, ahonnan a hidegebb telek idején meleg levegő érkezik.

Megoldhatunk minden, akár előre időzítve is az épületautomatizálás segítségével, ugyanis számos dolog beállítható olyan módon, hogy azok akkor is működjenek, amikor nincs senki sem jelen. Ilyen módon lehetőség adódik, hogy a melegítés vagy szellőztetés már azelőtt bekapcsoljon, hogy megkezdődne a munkaidő, így mire megérkezünk, már kellemes hőmérséklet és tiszta levegő fogad minket. Amennyiben szeretnénk megtudni többet az épületautomatizálás rejtelmeiről, akkor a http://intherm.hu/szolgaltatasaink/cegeknek/epuletautomatizalas oldalt érdemes megtekinteni és alaposan átolvasni, mert nagyon sok kérdésre választ fogunk kapni.