A laminált padló alátétek típusai és jelentőségük

A laminált padló alátétek típusai és jelentőségük

2017. augusztus 10. csütörtök Kikapcsolva Szerző: administrator

Laminált padló alátét

A laminált padló igen mutatós és praktikus része a lakásnak, ezért egyre többen alkalmazzák ezt a megoldást. Azonban nem feledkezhetünk meg az egyéb feladatokról sem, amit a padló lerakása előtt el kell végezni.

Olykor még a szakemberek is megfeledkeznek a laminált padló alátét szerepéről. Sok esetben úgy gondoljuk, hogy nincs szükség párazáró fóliára vagy lépészaj-csökkentőre, mert így próbálunk spórolni a költségeken.

Ezek az alátétek azonban nagyon fontos szerepet látnak el, így nem szabad nélkülözni a használatát. A nedvesség hamar tönkreteheti a laminált padlót, de a párazáró fólia remek védelmet nyújt ellene. Egyéb laminált padló alátétre is szükségünk lesz. A lépészaj-csökkentő rétegeknek hőszigetelő szerepük is van, ezért még fontosabbak.

Viszont, a laminált padló alátét lerakása előtt meg kell győződnünk arról, hogy az aljzat teljesen sima és egyenes legyen. Bár tény, hogy ezeknek az alátéteknek van némi aljzat kiegyenlítő funkciójuk is, a nagyobb egyenetlenségekkel még ezek sem képesek megbirkózni.