Melyek a legnépszerűbb benzinmotoros fűnyírók?

Melyek a legnépszerűbb benzinmotoros fűnyírók?

2024. április 29. hétfő Kikapcsolva Szerző: seditor

A tökéletes fűnyíró kiválasztása éppen olyan fontos része a hatékony kertápolásnak, mint a növények gondozása. Ha benzinmotoros fűnyírót keresel, akkor jó helyen jársz. Ezek a gépek kiválóan alkalmasak nagyobb kertek és összetettebb terepek kezelésére, ahol a kábel nélküli mozgás szabadsága elengedhetetlen. Most bemutatjuk a piac legnépszerűbb benzinmotoros fűnyíróit, hogy segítsünk a megfelelő választásban.

Ismerd meg az Einhell fejlesztését!

Az Einhell GC-PM 46/4 S benzines fűnyíró több szempontból is speciális. Egyhengeres, 4 ütemű motor hajtja meg és van egy opció rajta, hogy bármikor kikapcsolható a hátsókerék rásegítés.

Nem jelent semmilyen akadályt, ha magas vagy éppen közepes méretű a fű, mert összesen 9 fokozatú vágásmagasság állításra nyílik lehetőség. A levágott nyesedék egy hátsó tartályba történik, így az összegyűjtés nem fog problémát jelenteni. A nagyobb méretű 1400 m2-es gyepterületekhez ajánlott.

A Rivall sem marad el az újítások terén

A Riwall RPM 4640 PRO önjáró benzines fűnyíró minden szempontból igazi főnyereménynek számít. A 3,9 lőerős motor igen komoly teljesítmény leadására képes és még a lejtőkkel is megbirkózik. Bár tartozik hozzá egy 70 literes gyűjtőtartály, de alkalmazható mulcsozó formában is. A munkaszélessége 46 cm, ami egyszerre jelentős felület lenyírására képes.

Hecht benzinmotoros önjáró fűnyíró

A Hecht fejlesztésében olyan benzinmotoros önjáró fűnyíró érhető el, amelyik hengerűrtartalma 173 ccm. Amennyiben nagyobb teljesítményre van szükséged, akkor csak jól járhatsz ezzel a kivitellel. Az 51 cm vágásszélesség egyszerű munkavégzését tesz lehetővé, éppen ezért 2000 m2 nagyságú kertekhez is bátran használható.

Kisebb területeken jól muzsikál a Graphite fűnyíró

Amennyiben kisebb területtel rendelkezel, de adsz a magas minőségre, akkor a 4,0 le (3,0 kw) teljesítményű, euro 5 motorra felszerelt, 40 cm vágásszélességgel rendelkező Graphite benzines fűnyíró lesz az, amivel kiváló eredményt érhetsz el. A maximális vágási magassága 6,5 cm és 800 m2 nagyságú kertekhez ajánlott.

Miért jó választás a benzinmotoros fűnyíró?

A benzinmotoros fűnyíró előnye, a kábel nélküli elektromos társaikkal szemben, hogy nem korlátozódik az akkumulátor élettartamra vagy a kábelnek a hosszára. Ezen túlmenően, az erőteljesebb motor révén képes megbirkózni a vastagabb, magasabb fűvel is, ráadásul könnyedén veszi az akadályokat, mint például a domboldalak és nagyobb területek.

A fent említett modellek mind kiváló választások. A Profibarkács weboldalán egy helyen összehasonlíthatod ezeket a népszerű márkákat. Amire mindig figyelj, hogy ne kapkodd el a döntést és gondolj az olyan részletekre, mint a motor teljesítménye, a vágási szélesség, a fűgyűjtő kosár kapacitása, valamint a gép súlya és manőverezhetősége!

Az ideális benzinmotoros fűnyíró körültekintő kiválasztása pedig, annak célirányos alkalmazása túl, hogy megkönnyíti a kertápolást, megtérülő befektetés lehet. Sose feledd, a fűnyíró minősége közvetlenül befolyásolja a kerted általános állapotát és szépségét! Tegyél meg mindent azért, hogy könnyebb legyen a dolgod és ne érezd fáradságos, tehernek a gyepápolást, hanem könnyed és szórakoztató feladat legyen!