Mi a teendő garázdaság esetében?

2016. július 8. péntek Kikapcsolva Szerző: administrator
Garázdaság

Garázdaság

Tegyük fel, hogy valamilyen oknál fogva utcai verekedésbe keveredett. A végeredmény az, hogy nem történt komolyabb testi sérülés, és egyik fél sem emel vádat, de sok a szemtanú, akiknek a körében az incidens felháborodást generált. A fent vázolt helyzet hivatalos megnevezése a garázdaság.

Akkor is eljárás indul a felek ellen, ha ők maguk nem tettek feljelentést, mivel közösségellenes volt a magatartásuk. Amennyiben a köznyugalmat súlyosan megzavarja, csoportos verekedésben vesz részt, felfegyverkezve jelenik meg, vagy nyilvános rendezvényen provokál incidenst, három évre is elítélhetik.

Azért számít komoly bűncselekménynek a garázdaság, mert ezzel sérti a köznyugalmat. A hatóságok célja pedig pontosan az, hogy mindezt biztosítsák és megtartsák a lakosság számára. A garázdaság bármelyik formájával is vádolják, szerezzen be egy jó védőügyvédet, aki a tapasztalatával és szakképzettségével megmentheti a helyzetét! A www.vidakovics.hu oldalon máris felveheti a kapcsolatot a védelemmel, és elkezdhetnek dolgozni az ügyén.