Mi is pontosan a rács?

Mi is pontosan a rács?

2017. június 21. szerda Kikapcsolva Szerző: administrator

Acél rács

Vannak helyzetek, amikor stabil és megbízható szerkezetekre van szükség ahhoz, hogy az ember gondmentesen el tudja végezni a feladatát.

Egyes szituációkban a rács jelentheti azt a kelléket, amelyik számos tekintetben tökéletesnek nevezhető. Mivel ebből számtalan fajta van, ezért sokan nem is tudják, hogy valójában mit jelent a szimpla, hagyományos rács? Nos, ez egy olyan eszköz, ahol az egymásra merőlegesen elhelyezkedő fő- és mellékbordák adják a teljes rendszert az egységes keret által. A rács mint egy alátámasztás között kialakított síkfelületű produktum teljesen alkalmas a bordák és a keret alkotta terhelési síkokon fellépő merőleges erőhatások bírására.

Ezért is figyelhető meg, hogy a szimpla rács is lehet lépcsőfok, folyóka, járdarács vagy árnyékoló fajta. A rács azért annyira időtálló, mert melegen vagy hidegen hengerelt, ötvözetlen, rozsdának is ellenálló acélból készül. Ha a sima rács járdaként funkcionál majd, akkor egyöntetűen tanácsos a felületet a teljes tapadás érdekében csúszásmentesítő tartozékokkal ellátni. Ezekkel a csúszás veszélye minimalizálható.