Mire használjuk az úgynevezett klipszelő fogót?

Mire használjuk az úgynevezett klipszelő fogót?

2017. november 30. csütörtök Kikapcsolva Szerző: administrator

Ízletes disznóságok

Akik őrzik a hagyományokat, azok a kötöző zsinegen kívül nem hajlandóak mást használni a szalámi, hurka vagy más bélbe töltött finomság lezárásához. De csak addig, amíg a kezük ügyébe nem kerül a klipszelő fogó. Ezzel a szerszámmal nagyon gyorsan fog menni a munka, főleg ha belejövünk a kolbásztöltés során.

Nem fog összegabalyodni és sokkal erősebben le lehet zárni a szalámi végét, mint más eszközökkel. Sokan feleslegesnek tartják a használatát, ami talán csak akkor lehet igaz, hogyha kismennyiséget szeretnénk előállítani a hústermékekből. Azonban a klipszelő fogó szett, ami a bollerbolt.hu oldalon jutányos áron megrendelhető, kifejezetten alkalmas a nagyobb mennyiségek klipszeléséhez. A csomag tartalmazza magát a fogót és mellé kapunk még fél kiló klipszet is. Ezzel már hosszú időre le tudjuk kötni magunkat, hiszen így nagyjából háromszáz szál hurkát zárhatunk le.

A klipszelő fogó akkor is egyszerűen használható, hogyha 60-as vastagságú szalámi műbélről van szó. Hogyha eltekintünk a disznóvágástól és hurkatöltéstől, akkor hasznát fogjuk venni más területeken is, például a kerti munkák esetén, mivel a klipszelő fogó jól jön a drótháló felszerelésekor. Továbbá, különböző zacskókat is lezárhatunk a klipszekkel, amiknek a tartalma a mélyhűtőben sokáig meg fogja őrizni a szavatosságát. Kényelmes a kézben tartani, a minőségi műanyag nyélnek köszönhetően, ezért akkor sem fogja törni a tenyerünket, hogyha sokat kell dolgoznunk egyszerre.

Hogyha akasztóhurokkal együtt rendeljük meg, akkor még jobban fog haladni a munka. Azt is vegyük számba, hogy egyszerre mennyi időre kerül használatba a klipszelő fogó, mert ha nagyobb mennyiség előállítására készülünk, akkor mindenképp rendeljünk még plusz klipszeket, hogy ne akkor fogyjanak el, amikor a legnagyobb szükségünk lesz ezekre. A klipszelő fogó biztosan jó befektetés lesz mindenkinek, még azoknak is, akik eddig hanyagolták a használatát. Ha már rendelkezésünkre állnak ezek a kiváló eszközök, akkor érdemes használnunk mindegyiket, minden alkalommal.