Nemcsak megjelenésükben, de méretükben is különbözhetnek a pompomok

Nemcsak megjelenésükben, de méretükben is különbözhetnek a pompomok

2024. február 27. kedd Kikapcsolva Szerző: seditor

A puha, bolyhos labdát mindenki ismeri a gyermekkorából. Manapság, általában meleg téli sapkákon, pulóvereken és papucsokon szoktunk ilyen elemeket látni, bár az alkalmazási terület sokkal szélesebb és a megjelenés története a távoli múltba nyúlik vissza.

A pompom kifejezés a francia nyelvből származik és olyan tárgyat jelent, amit többszínű fonalakból gömb formájúra hoztak létre. A pompomok kezdetben a tengerészek megkülönböztető jegyei voltak és az egyenruhához tartozó sapka tetejére varrták. Az idő múlásával sok minden megváltozott, de a népszerűségük egyre csak nőtt. A bolyhos gömbök egyre gyakrabban szerepeltek farsangi és táncos jelmezeken, népviseleteken, ünnepi és hétköznapi ruhákon. Ma megtalálhatóak a lakástextileken, az ékszereken, a táskákon, a hátizsákokon, kendőkön, kesztyűkön és cipőkön is.

Ilyen gömb alakú elemeket otthon, saját magunk is készíthetünk cérnából, de ez elég fárasztó feladat, különösen, ha sok díszre van szükség. A kész pompom megvétele sokkal kényelmesebb és a webshopunk elképzelhetetlen változatosságban kínálja ezt a terméket.