Társasjátékok nemcsak szórakozásra

2015. október 29. csütörtök Kikapcsolva Szerző: administrator
A társasjátékok a szociális készségeket is fejlesztik

A társasjátékok a szociális készségeket is fejlesztik

Már egészen kicsi korban megfigyelhetjük, hogy az ember mennyire igényli a társaságot, a többi emberrel való interakciót. A kislurkó, aki csak most ismerkedik a játékokkal, mindig szeret valakit maga mellett tudni, hogy együtt élhessék át ezt az élményt.

Ez ugyanígy van a későbbiek során is, hiszen az ovisok, kisiskolások esetében is a társasjátékok részesülnek előnyben, amelyeket a szülőkkel vagy kortársaikkal együtt játszhatnak.

A társasjátékok nemcsak szórakoztatnak, hanem a gyerekek vagy akár a felnőttek is hasznos időt tölthetnek el általuk, fejlesztik a szociális készségeket is. Megtanítanak együtt dolgozni, együttműködni és közösen szórakozni. A mai gyermekeknél jellemzően észrevehető, hogy távolságtartóak, inkább magukban játszanak a számítógépen, okostelefonon.

Pedig csak a társasjátékok segítségét kellene hívni és máris rákapnának az ízére a társas lényként való létezésnek és viselkedésnek. Előzze meg ezt a problémát és már a lehető leghamarabb szerezze be a kicsi korának megfelelő játékot!