Titok övezi a skót whisky születését

2016. április 18. hétfő Kikapcsolva Szerző: administrator
Nagy múltú skót whisky

Nagy múltú skót whisky

A népszerű italok között is van olyan, amelyik hosszú évszázados múlttal rendelkezik, de olyan is, amelyiket még alig pár évtizede gyártanak. A skót whisky múltja vitathatatlan.

Már a tizenhatodik század elején megemlítik a feljegyzésekben, de a történészek szerint sokkal régebbre nyúlik vissza a története. Az is igaz, hogy nem a skót felföldön született meg ez a nemes ital, hanem oda is úgy vitték a receptjét a vándorló szerzetesek.

Így az eredeti szülőhazája nem ismert, de mivel a skótok tökéletesítették a receptet, majd később ők kezdték el a nagyüzemi gyártását is, így nem csoda, hogy skót whisky néven ismeri mindenki ezt a szeszesitalt.

Ezt tekinthetjük tulajdonképpen minden whisky atyjának is, hiszen innen jutott el előbb Írországba, majd a tengerentúlra és hódította meg végül az egész világot. Bár a skót whisky eredetét homály fedi, de ízét bárki élvezheti. A legnevesebb skót whisky már az internetes áruházak kínálatában is fellelhető, így bárki, bármikor könnyedén megvásárolhatja.