Tudnivalók a körözés problémaköréről

Tudnivalók a körözés problémaköréről

2016. december 24. szombat Kikapcsolva Szerző: administrator
Körözés

Körözés

Bűnügyi filmek számos kisebb eleme és része a mindennapi életben is megtalálható, így bármilyen furcsán is hangozhat, Önnel is megtörténhet olyan dolog, amit addig csak a mozikban látott. Ilyen például a körözés is, amiről sokan azt hiszik, hogy csak a gyilkosságot vagy nagy bűncselekményt elkövetőt keresik ilyen módon, pedig ez a fogalom sokkal többet takar ennél.

Általában ez az eljárásmód akkor lép érvénybe, ha a gyanúsított tartózkodási helyét szeretnék felkutatni, de bíróság akkor is elrendelheti ezt, ha csak tanúként szeretnék behívni egy tárgyalásra, és nem ismerik a lakóhelyét.

Ha épp ilyen helyzetben van, és elindult Ön ellen egy ilyen eljárás, akkor minél hamarabb vegye fel a kapcsolatot egy megbízható, tapasztalt védőügyvéddel, aki biztos támaszként Ön mellett lesz, és a körözés problémakörét is kiboncolja majd, segíti abban, hogy esetleges tudatlansága miatt ne keveredjen nagyobb bajba. Legyen megfontolt, és ne vegye félvállról ezt a helyzetet, hiszen a jövője függhet attól, hogy miként reagál a történtekre.