A babérrózsa kevés törődést igényel

2016. július 22. péntek Kikapcsolva Szerző: administrator
A babérrózsa pompás dísze a kertnek

A babérrózsa pompás dísze a kertnek

Ahhoz, hogy a díszkertünk egész nyáron szép legyen, igen sokat kell tennünk. Nem feledkezhetünk meg a növények gondozásáról, locsolásáról és az egyéb fontos tennivalókról. Azonban, ha nincs időnk ilyenekkel foglalkozni, akkor olyan növényeket kell telepíteni, amelyek kevés törődést igényelnek. A babérrózsa talán az egyik legnépszerűbb ilyen mediterrán növény, ami már nálunk is egyre több díszkertben pompázik.

A szárazságot nem tűri olyan jól, ezért a rendszeres öntözésre szüksége van, de azon kívül szinte semmi más dolgunk nem lesz vele. Persze a babérrózsa is meghálálja a törődést, ezért ha időnk engedi, néha nem árt neki a tápoldatozás sem. Így még több és még szebb virágokat fejleszt, amelyek egész nyáron át csodás hangulatot varázsolnak a kertben.

Arra is ügyelnünk kell, hogy ősszel ne felejtsük kint a növényt, hiszen a fagyokat sem szereti annyira, vagyis a babérrózsa teleltetést is igényel. Ősz végén, balkonládába ültetve fagyvédett helyre kell szállítani, ahol átvészelheti a hidegebb napokat, hogy tavasszal ismét visszakerüljön eredeti helyére.