A mindig gyönyörű bugás hortenzia

A mindig gyönyörű bugás hortenzia

2019. január 2. szerda Kikapcsolva Szerző: administrator

Bugás hortenzia

Az egzotikus növényeket mindenki szereti, azonban sokan ódzkodnak a tartásuktól a magas igényeik miatt. A bugás hortenzia bár valóban egzotikus, mégsem igényel különleges törődést, csupán egy kis odafigyelést az ültetésével és a vízellátásával kapcsolatban. Aki már látott ilyen növényt, tudja, hogy gyönyörű, de bizonyára sok más dolgot nem.

A Délkelet-Kínából és Japánból származó bokor nem örökzöld, ennek ellenére különleges dísze lehet a kertünknek egész évben. Ez annak köszönhető, hogy a bugás hortenzia virágzata a nyár közepén halvány rózsaszín virágokat hoz, amelyeknek a színe a virágzást követően kifakul, de hosszasan a növényen marad.

Ezért, annak ellenére, hogy lombhullató, ősszel és télen is gyönyörködhetünk benne. A bugás hortenzia a félárnyékos helyeket kedveli, a nedves, de jó vízelvezetésű talajban fejlődik a legjobban. Érdemes tudni róla, hogy a legfagytűrőbb hortenzia faj, a metszését pedig javasolt kora tavasszal elvégezni. Jó árban, 30-70 cm méretben a virag-online.hu webáruházból rendelhető meg.