A vegetáriánus étrend megelőzhet betegségeket

2015. december 14. hétfő Kikapcsolva Szerző: administrator
Mit esznek a vegetáriánusok?

Mit esznek a vegetáriánusok?

Sokan teszik fel a kérdést, hogy mi szükséges a megfelelő életvitelhez? A válasz egyszerű, sok mozgás és egészséges táplálkozás. Egyesek úgy tartják, hogy azok vagyunk, amit megeszünk, ezért figyelnek jobban oda az étkezésre azok, akik a vegetáriánus eszméket vallják. De nemcsak ezen felfogásoknak a betartásával lehet egészsédesen élni. Tény, hogy a növényi táplálékban gazdag étrendeknek sok jótékony hatásuk van.

Vannak olyan kutatások és orvosok, aki azt vallják, hogy bizonyos betegségek könnyedén megelőzhetők a húsban szegény táplálkozás esetén, sőt, akár vissza is fordíthatóak, ugyanakkor nem árt megemlíteni azt sem, hogy vannak olyan, a szervezet számára nélkülözhetetlen alapanyagok, amelyek nem találhatóak meg semmilyen növényi forrásban, csak az állatok húsából lehet hozzájuk jutni.

Azok, akik a vegetáriánus felfogás szerint élnek úgy tartják, hogy ez nem igaz és ezért van olyan is, hogy teljes mértékben elutasítanak minden állati terméket, akár még a tejet és a tojást is. Vannak olyan viták is, amikor a vegetáriánus és a húsfogyasztó étrendek képviselői összecsapnak és ilyen esetekben sok pro meg kontra érveket hallhatunk.