A csarnoképítés során fontos a mérnöki szaktudás

A csarnoképítés során fontos a mérnöki szaktudás

2016. november 22. kedd Kikapcsolva Szerző: administrator
Csarnoképítés

Csarnoképítés

Egy csarnokot könnyen felismerhetünk a hatalmas méretiről, az összefüggő belső térről és a néha jól látható vázszerkezetről, ami az egész építmény alapját képezi. A csarnoképítés első lépései a vázszerkezet megtervezése és kivitelezése.

Ez nem egyszerű feladat, mivel speciális mérnöki szaktudást és tapasztalatot igényel. Minél nagyobb egy csarnok, annál több gondot okoz a megépítése. De az igazi profik nem hátrálnak ki a feladat elől.

A történelem során, tanúi lehettünk sok hatalmas csarnok megépítésének, amire a szakértők is azt mondták, hogy képtelenség kivitelezni. Előadó csarnokok, bemutatótermek, vásárterek és sportlétesítmények épültek ezzel a technológiával.

A fém vázszerkezet képezi az ilyen létesítmények alapját. Ezekre kerülnek a fal elemek. A csarnoképítés során az okoz gyakran nehézséget, hogy nem használhatnak a mérnökök támasztópilléreket a terem közepén, amelyek a tetőszerkezetet tartanák meg. Ilyenkor egyéb megoldásokat kell találni és ez nem mindig egyszerű feladat, de egy jó szakembernek ez nem jelent kihívást.