A szögmérő és vonalzó fontossága

A szögmérő és vonalzó fontossága

2016. november 18. péntek Kikapcsolva Szerző: administrator
Szögmérő

Szögmérő

Akik tervezéssel foglalkoznak, sok esetben nem számítógéppel dolgoznak, hanem papírt és ceruzát használnak, hogy a tervet megfelelően elkészítsék. Ebben az esetben több kiegészítő elemre is szükség lehet, ezért jó, ha kéznél van egy szögmérő is.

A vonalzó mellett, a szögmérő lehet az egyik legfontosabb eszköz, ezért ez mindig a tervező keze ügyében kell legyen. A profi szakik már szabad szemmel is meg tudnak adni néhány méretet, de biztosra csak akkor lehet menni, ha mindent pontosan lemérnek.

Ez a módszer ugyan pontos lehet, viszont nagyon időigényes, ezért érdemes inkább számítógépen dolgozni. Már rengeteg olyan program létezik, amelyekkel nem is szükséges az egész tervet megrajzolni, elég csak az adatokat megadni, a program pedig elintézi a többit.

Ami még ennél is jobb, hogy már 3D-s terveket is lehet készíteni, ami nagyban megkönnyíti az építészek dolgát. A szögmérő nemcsak tervezésnél jöhet jól, hanem akár az építkezési munkálatoknál is. Jó, ha ezek a mérőeszközök mindig kéznél vannak, mert így a váratlan problémákat egyszerűbben meg lehet oldani.