Hogyan született meg a konyak?

Hogyan született meg a konyak?

2018. augusztus 6. hétfő Kikapcsolva Szerző: administrator

Konyak

A legtöbb italnak külön története van. Az évszázadok alatt hihetetlenül sok különlegesség született meg. Ki gondolná, hogy valamikor a történelmi időkben csak a bor létezett, mint alkoholos ital és mindenki ezt fogyasztotta. A szőlőből aztán a későbbiekben konyak, pezsgő és még pálinka is készült. A franciaországi Cognac vidékén jöttek rá először, hogy a kezdettben elég savas és fogyasztásra kevésbé alkalmas nedűt érdemes lehet lepárolni.

Az így kapott magas, akár 70 %-os alkoholos folyadékot tovább érlelték tölgyfahordóban, majd megfelelő eljárással, úgynevezett házasítással keverték és hígították. Az eredmény a konyak, ami ma már óriási választékban kapható a világ minden táján. Csakis komoly feltételek betartása mellett készíthető, mert eredetvédett.

Adott a szőlőfajták listája is, amelyekből létrehozható. Nem véletlen ez a hatalmas figyelem, mert csakis így őrizhető meg a konyak sajátos hírneve. Ha szeretnénk akár több fajtáját is megkóstolhatunk, mivel az italneked.hu oldalon megtaláljuk kedvező áron.