Mennyi áramot fogyaszt egy modern keringető szivattyú?

Mennyi áramot fogyaszt egy modern keringető szivattyú?

2018. január 13. szombat Kikapcsolva Szerző: administrator

Érdemes egy modern keringető szivattyút vásárolni

Bizonyos tárgyakat és eszközöket csak a hidegebb évszakokban használunk. Ilyen például a téli öltözet, gumiabroncs, keringető szivattyú. Utóbbit a fűtési szezonban használjuk, hogy a meleg vizet folyamatosan áramoltassa a fűtőtestekben, így tartva meg az emberi test számára ideális hőmérsékletet a házban.

Viszont nagyon nem mindegy, hogy milyen keringető szivattyú működik a fűtési rendszerben. Nemrégiben az egyik világhírű vállalat, ami kimondottan ilyen készülékek gyártásával és forgalmazás foglalkozik, végzett egy felmérést, aminek az eredményeit közzé is tette. A felmérésből kiderül, hogy egy hagyományos keringető szivattyú átlagosan évi 455 kWh villamos energiát használ el, ami 22.700 forinttól szabadítja meg az embert. Ezzel szemben, egy modern készülék mindössze 46, 5 kWh energiát fogyaszt évente, ami csupán 2.300 forintba kerül.

Vagyis évente egy modern keringető szivattyú segítségével több mint 20.000 Ft lehet megtakarítani. Ha kiszámoljuk, akkor 50 év alatt ez az összeg eléri az 1 milliót.