Mennyibe kerül egy inverter napelemhez?

Mennyibe kerül egy inverter napelemhez?

2024. január 27. szombat Kikapcsolva Szerző: seditor

A napelemes rendszerek egyik legfontosabb eleme az inverter, más néven váltóirányító, ami nélkülözhetetlen feladatokat lát el. Célszerű minőségi típust választani, mert csak az ilyen működik teljesen tökéletesen. Az ST Solar napelem inverterekről szóló útmutatóját is érdemes elolvasnod döntés előtt. Persze előbb tájékozódnod kell a váltóirányító által végzett munkáról.

Nos, a szerkezet fő feladata a napelemek által előállított egyenáramot a közüzemi hálózatnak megfelelő feszültségű és frekvenciájú váltakozó árammá történő átalakítása. Viszont a korszerű inverterek ennél sokkal több feladatot is képesek megoldani. Biztonsági és védelmi funkciókat látnak el, optimalizálják az áramtermelést, de képesek adatgyűjtést és távfelügyeletet is biztosítani.

Igény szerint, képesek még a saját fogyasztók egy részét is vezérelni. Nyilván van árkülönbség a különféle váltóirányítók között, ezért ajánlott jól körüljárnod a témát, mielőtt döntenél. Az stnapelem.hu weboldalon alaposan tájékozódhatsz ezekről a termékekről.

Kérj segítséget a választás során!

A cég szakemberei segítenek ebben is, hiszen pontosan tudják, hogy jó munkát és eredményt csak minőségi eszközökkel nyújthatnak a megrendelőknek. Egy megbízható váltóirányítóval élvezhetőek a leghosszabb ideig a napelem rendszer előnyei. A Sofar Solar inverterek sikerének kulcsa az innováció. A cég a világ 5-ik legnagyobb hibrid invertergyártója. Felhasználóbarát termékeket dob piacra, hosszú garanciával.

A veterán SMA napelem inverterek kiváló szakértelemmel kifejlesztett eszközök és híresek a tartósságukról, munkapontkezelő algoritmusukról, valamint zökkenőmentes szervizelhetőségükről. A Huawei napelem inverterek dinamikus fejlődésükkel számos ponton képesek ugyanazoknak a műszaki feltételeknek eleget tenni, mint piacvezető társaik, annak ellenére, hogy viszonylag friss névnek számít a napelem rendszerek gyártásában.

Az osztrák Fronius a napelem gyártás egyik oszlopos tagja. Az alkatrészek bontás nélkül cserélhetőek. A SolarEdge és a Solplanet termékei szintén jó választást jelenthetnek.

Inverter az egyéni igényeidhez

A váltóirányító kiválasztása nem tanácsos ár szerint történjen, sokkal inkább a hely adottságait, a tervezett rendszer szükségleteit és a saját igényeidet érdemes alapul venni. Természetesen, az ST Solar szakemberei segítenek a választásban, amennyiben ezt a céget bízod meg a napelem rendszer telepítésének feladatával.

Ők kizárólag olyan készülékekkel dolgoznak, amik túlfeszültségvédelemmel bírnak. Azonban a maximális biztonság érdekében, túlfeszültség levezetőket is telepítenek a napelem inverter bekötése során. Tudni kell, hogy igen ritka az a helyzet, amikor csak egyetlen váltóirányító jön szóba. Több lehetőséget ajánlanak az adott feltételek mellett a megrendelőnek, hogy műszakilag megfelelő legyen a kiválasztott eszköz.

A szakértők a lehetőségeken belül igyekeznek olyan helyet választani, hogy a napelem inverter bekötése optimális távolságban legyen az ahhoz kapcsolódó elemektől, valamint megfelelően legyen védve az időjárástól is. Csak garanciális váltóirányítókat használnak.