Mi a fogyás „titka”?

Mi a fogyás „titka”?

2023. augusztus 28. hétfő Kikapcsolva Szerző: seditor

A nagy családi ebédek, vacsorák, a nassolások bizony meghozzák az eredményt, csak azt vesszük észre, hogy kicsik lettek a ruháink, úgyhogy célszerű valamilyen fogyókúrába fogni. Nincs könnyű dolgunk, mert sokkal nehezebb leadni a kilókat, mint felszedni, ráadásul időt kell szakítanunk az edzőteremben történő tornázásra. Vagy mégsem? Az Intenset szerint az otthoni zsírégető edzésnek is nagy szerepe lehet a hatékony fogyásban. Mindössze rendszeres kitartás kell hozzá és hamarosan kezd majd látszani az eredmény is.

Nyilvánvaló, hogy nem az erős, kíméletlen edzésekkel kell kezdeni, hanem alacsony intenzitású gyakorlatokkal. Általában ebbe a kategóriába sorolható a gimnasztika, a bemelegítés, nyújtás. Lehet mindennap sétálni, biciklizni egyenes úton, ami kiváló stresszoldó program, de mégsem lehet ezzel igazi zsírégető hatást elérni. Az edzések hatékonysága egyenes arányban van azok nehézségével. Sokan teszik fel a kérdést, hogy honnan tudják, számukra megfelelő-e az intenzitás?

Nos, ezt leginkább pulzusméréssel lehet megfigyelni, viszont hiába érjük el a megfelelő pulzusszámot, ha nem égetünk el több kalóriát, mint amennyit beviszünk, mert nem fogunk eredményt elérni. Ezért érdemes alkalmazni az Intenset HIIT edzésformát, ami magas intenzitású mozgás alacsony erősségű szakaszokkal kombinálva. Ezzel kiváló eredményeket érhetünk el. A közepes erősségű gyakorlatok végzésekor a pulzusunk a maximum érték 70%-a körül mozog. Sokféle jótékony hatású mozgás sorolható ebbe az osztályba, mint az úszás, a sífutás, az evezőgép stb.

Az a legjobb, ha olyan mozgásformát választunk, amiben minél több izomcsoport vesz részt, mert annál nagyobb lehet az intenzitás. A magas intenzitású zsírégető edzéssel hozhatjuk ki a maximumot magunkból, bár nehéz dolgunk lesz. A zsírégető edzés nem objektív, az olyan személyes tulajdonságok, mint a kor, súly, edzettség, meghatározzák, hogy egy-egy edzés melyik tartományba esik az illető személynél. Az sem mindegy, hogy az edzések mellett milyen ételeket fogyasztunk. Célszerű betartanunk az Intenset diétát is.