A párásító készülék otthon karbantartható

A párásító készülék otthon karbantartható

2018. március 28. szerda Kikapcsolva Szerző: administrator

A párásító készüléket is kell tisztítani időnként

Még a performáns gépek is időnként karbantartásra szorulnak, különben egy váratlan pillanatban végleg felmondanák a szolgálatot. Nem kérdés, hogy a párásító készülék esetében ugyancsak szükség van időnként némi karbantartásra ahhoz, hogy zavartalanul biztosítani tudja a megfelelő nedvességtartalmat.

Tulajdonképpen a párásító készülék működési elve nagyon egyszerű, ezért a szervizelése otthon is megoldható. A lakás levegőjét egy nedvesítő betéten szívja keresztül. A betétnek köszönhetően, a levegő megtelik nedvességgel. A párásító készülék rendelkezik egy kis tartállyal, amiből a betét felszívja a vizet. Amikor a tartály kiürül, a kis masina automatikusan leáll. Az elérni kívánt páratartalom szintjét 40 és 60 százalék között lehet állítani.

Bár sima csapvízzel működik, de fontos tartozéka az antibakteriális szűrőbetét, amit 2-3 havonta cserélni kell ahhoz, hogy egyáltalán ne kerüljenek a levegőbe kórokozók. A cserét érdemes megejteni a megfelelő időben, mivel így a párásító készülék igazán egészséges környezetet alakít majd ki a lakásban.