A prosztatarák egy súlyos betegség

A prosztatarák egy súlyos betegség

2017. július 28. péntek Kikapcsolva Szerző: administrator

Prosztatarák kezelése

A betegség egyre több férfinál alakul ki. Terápiák prosztatarák ellen, a prosztata daganat megszüntetése többféle módszerrel történhet. A prosztatarák esetén gyakori a műtéti beavatkozás.

A korai stádiumban még sikeresen gyógyítható, viszont ekkor még teljesen tünetmentes. A prosztatarák tünetei közé sorolható a gyengeség, a csontfájdalom, a vérzékenység, a fogyás, a csonttörés, a vizelési panaszok, a vérvizelés. A betegség pontos oka sajnos nem ismeretes, a háttérben több tényező állhat. A genetikai és a hormonális okok miatt is gyakran kialakulhat. A prosztatarák kezelése az előrehaladottságától, a beteg korától, az általános állapotától, a várható életkilátásának idejétől függ.

A műtét egy olyan beavatkozás, amely nagy feszültséggel jár, ilyenkor a szövődményekkel is számolni kell, mivel a későbbiekben vizelettartási nehézségeket és merevedési problémákat eredményezhet. A prosztata daganat és a kiújulások esetén sugárkezelést ajánlanak, amely történhet belső vagy külső sugárforrásból egyaránt.