A szauna egészséges hatása

A szauna egészséges hatása

2017. december 11. hétfő Kikapcsolva Szerző: administrator

Szauna otthonra

Már a régi időkből hallhattunk arról, hogy milyen jótékony hatással van a szervezetünkre. A szauna nagyon pozitívan hat a vérkeringésünkre és a méregtelenítő hatásáról is híres.

Aki próbálta már és képes volt benne hosszabb időt eltölteni, az érezhette, hogy utána teljesen felfrissült, főleg akkor, ha utána egy hideg zuhany következett. Sok olyan felvételt látni, ahol a finn szauna forróságából kirohannak a hóval borított udvarra és ott hűtik le magukat. A finn változat régebben és manapság is nagyon közkedvelt.

Amennyiben ennek a modernkori típusát szeretnénk otthon használni, akkor jelentős elektromos fogyasztással kell számolnunk. Tanácsos az elektromos hálózatot ilyenkor háromfázisúra bővíteni, hogy elbírja a finn szauna energiaigényét.

Ez jóval nagyobb hőfokot jelent, amit van, aki nem is tud elviselni. Az infraszauna ezzel ellentétben hasonló, ám lágyabb kikapcsolódást nyújt és nem kell elviselni a pokoli hőséget. A szauna minden szempontból jó hatással van az egészségre, mert erősíti a szervezet ellenálló képességét.