Szaunázás régen és most

Szaunázás régen és most

2017. november 22. szerda Kikapcsolva Szerző: administrator

A szaunázás nagyon sok dologra jó

Bár a szaunázás gyakorlata már nagyon régi, hiszen egyes népek már kétezer éve használták egyik-másik változatát, mégis széles körben elterjedtté meglehetősen későn vált. Természetesen, ma az egész világon alkalmazzák, hiszen számos jótékony hatása van a testre.

Az egyik legmodernebb változata az infraszauna, amit szinte mindenki megengedhet magának, hiszen a kabin kis helyen is elfér, így akár a ház egyik sarkába is elhelyezhető. Ugyanakkor rendkívül tiszta. Köztudottan számos fajtája létezik, amelyeket általában más és más céllal használnak. Van, amit alvászavarra, tisztálkodásra, lazításra, bemelegítésre, gyógyításra alkalmaznak, de olyan is akad, amit frissítő hatása miatt. Az infraszauna gyógyhatása mellett, felfrissíti a testet, ezért igazán megéri beépíteni a saját otthonába, így amikor szükségét érzi, nem kell elmennie egy wellness központba.

Amennyiben túl unalmasnak találja, hogy egyedül szaunázzon, akkor rendelhet többszemélyes infraszauna kabint is, ami kissé többe kerül, viszont így együtt lazulhat a családdal vagy a barátokkal.