Uno kártyajáték nemcsak nagyobbaknak

Uno kártyajáték nemcsak nagyobbaknak

2021. április 10. szombat Kikapcsolva Szerző: administrator

A kártyajátékok eredete egészen az ókorig nyúlik vissza, tehát joggal mondhatjuk, hogy elég jól kipróbált és bevált társasjáték. Az Uno kártyajáték pedig valószínűleg az egyik közkedvenc. Nemzetközi, hiszen a világon mindenhol előszeretettel kapják elő és játszanak vele hosszú órákon keresztül. Egy pakli ugyanis jóval több, mint néhány kártyalap.

Tele van izgalommal, taktikával, nevetéssel és versenykedvvel. Ha az ember kikap, már várja a következő kört, hogy revansot vehessen. Az Uno kártyajáték szabályai nem bonyolultak és akár tízen is játszhatják. Tulajdonképpen megunhatatlan, hiszen mindenki akar nyerni legalább egyszer.

Manapság észrevehettük, hogy a gyártók szeretik a nagy klasszikusokat a legmenőbb filmek, animációk tematikájával ötvözni. Az Uno kártyajáték sem maradhatott ki ebből a trendből, hiszen Frozenes, Minecraftos vagy Toy Storys változatban is kapható. Általában 7 évesnél nagyobbaknak ajánlott, de van junior változata is, amivel már egész zsenge korban lefoglalhatják magukat a csemeték.