Ketogén diéta egészséges embereknek is

Ketogén diéta egészséges embereknek is

2023. január 24. kedd Kikapcsolva Szerző: seditor

Léteznek olyan diéták, amelyeket eredetileg bizonyos betegségekben szenvedőknek fejlesztettek ki, de egészséges emberek is választják. Például a ketogén diéta elsősorban epilepsziás betegeknek készült és magas zsír-, valamint alacsony szénhidrát tartalmú ételek fogyasztására épül.

Ennek az életmódnak több előnye van, amelyek közé sorolható az állandó magas energiaszint, alacsony vércukorszint mellett és a jobb mentális fókusz. A ketogén diéta gyors súlycsökkenést is hoz, hiszen csökkenti az éhségérzetet és hosszantartó jóllakottságot okoz. Ennek az életmódnak az elkezdéséhez kaphatunk remek tanácsokat a fittpiac.hu weboldalon.

Az egyik, hogy száműzzünk az otthonunkból minden szénhidrátot tartalmazó és cukros ételt, a konyhánkat pedig töltsük fel egészséges, alacsony mennyiségű szénhidrátot tartalmazó termékekkel. Természetesen, mint minden új életmód esetében, a ketogén diéta sem kezdhető el egy mozgalmas időszakban, kizárólag nyugodt körülmények között, mert az átállás megviselhet bennünket.