SoftPOS kisokos: miben más a hagyományos terminálokhoz képest?

SoftPOS kisokos: miben más a hagyományos terminálokhoz képest?

2023. június 25. vasárnap Kikapcsolva Szerző: seditor

A vásárlás a hétköznapok szerves részévé vált. Ma már szinte senki sem tudja elképzelni az életét anélkül, hogy ne menne be egy boltba és onnan szerezze be, amire szüksége van. Gyakran még csak ki sem kell mozdulni otthonról, mert a webáruházakból minden megrendelhető néhány kattintással. De maradjunk a hagyományos tranzakcióknál! A vásárlói oldal az érem egyik fele, hiszen az eladás az a terület, ahol több feltételnek kell folyamatosan megfelelni. Belépve egy boltba azt hihetnéd, hogy mennyire jó dolga van annak, aki ott dolgozik, mert bármit levehet a polcról ingyen.

Valójában még a tulajdonos sem teheti ezt meg ilyen formában. A hatóságok felé mindennel muszáj elszámolni pontosan. A különféle jogszabályok azt igyekeznek szolgálni, hogy könnyebb legyen az elszámolás menete. A forgalmi adatok lekérése könnyebb, a digitális rendszereknek hála. A készpénzmentes fizetés biztosításával a tranzakciók felgyorsíthatóak és az ellenőrizhetőség szintén egyszerűbb. Erre megvan a konkrét jogszabály, ami 2021-óta érvényben van.

A hagyományos bankkártya terminálok helyett, a fejlődésnek hála, már léteznek alternatív rendszerek. A SoftPOS sok helyen jelent hatékony megoldást. Ennek köszönhetően a mobiltelefonodat POS terminálként is használhatod. Egy programról van szó, ami letölthető a legalább 8.0 Androidos operációs rendszerrel működő készülékekere a Google Play áruházadból vagy az Apple Store-ból. Amint ez megtörtént, már csak egy szerződéskötésre van szükség a CMO-nál és hamarosan használható a hálózat.

A folyamat szinte teljesen úgy működik, mint a hagyományos termináloknál. Az alkalmazásba belépve megadható az összeg, majd jöhet az érintés. Itt viszont fontos figyelni arra, hogy csak olyan kártya ideális a fizetésre, amelyik gyárilag képes érintéses tranzakció végrehajtására. Minden utalásról értesítés érkezik, így könnyen nyomon követhető a fizetés. Szolgáltató cégeknek, ügynököknek, futároknak megfizethetetlen az előnye, de olyan üzletekben is alkalmazható, ahol viszonylag ritkán fizetnek elektronikusan. Használd okosan a technika fejlesztéseit a saját munkád megkönnyítésére!